Hondentrimsalon Veessen

Wilt u advies of een afspraak maken? Bel of Whatsapp: 0613685935

Wist u dat…

Voordat u naar ons toe komt…

1. Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt.
2. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.
3. Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, aangezien een natte vacht niet  behandelbaar is.
4. Overleg eerst met ons wanneer u van plan bent uw hond voor de trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn moeilijk te behandelen na een wasbeurt.
5. Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, ringworm e.d.) en/of loops is, willen wij dat graag van tevoren weten.
6. Breng de hond altijd aan de lijn!
7. Breng uw hond nooit met een volle maag.
8. Tenslotte nog het verzoek uw hond vrij van vlooien te brengen.
9. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen. Het is een sprookje dat iedere hond vlooien heeft. Dit is niet waar.
10. U kunt ook een afspraak maken om zelf uw dier te wassen. Het dier dient dan wel van te voren klitvrij gemaakt te worden.
11. Indien u weet dat uw hond ergens agressief op kan reageren, meld het ons dan kunnen wij hierop goed op inspelen.

Luie Max!
Leuke weetjes over honden…

1. Honden zijn slimmer dan katten! Lang werd gedacht dat katten slimmer waren omdat ze zelfstandiger waren en minder aandacht nodig hebben. Echter, de aandacht waar de honden om vragen dragen juist bij aan het ontwikkelen van het brein. Sociale dieren hebben meer hersencapaciteit nodig.

2. De vorm van de kop zegt iets over de levensduur van de hond. Een hond met een platte  snuit leeft korter dan een hond met scherpere gelaatstrekken. 

3. De kleinste hond van de wereld woog maar 113 gram. Het was een Maltezer.

4. Dat honden goede neuzen hebben wisten we al. Maar wist u dat ze zulke geweldige neuzen hebben dat ze ook ziektes kunnen ruiken? Ze kunnen ruiken wanneer iemand een epileptische aanval gaat krijgen, wanneer iemand diabetes heeft of kanker.
Ook kunnen ze met hun neus een identieke tweeling uit elkaar houden.

5. Mensen kun je identificeren d.m.v. hun vingerafdruk. Bij honden is de neusafdruk uniek!

6. Honden kunnen tv kijken! Dit hangt wel af van welke tv u heeft. Wanneer u nog een oude beeldbuis heeft, dan kan uw hond er waarschijnlijk geen touw aan vast knopen. Heeft u een moderne tv met een hogere resolutie, dan kan u hond waarschijnlijk samen met u tv kijken. In Amerika zijn er zelfs speciale televisiezenders voor honden.

7. Met een hond of kat in huis is uw baby minder vaak ziek. Een mogelijke verklaring zou zijn dat het immuunsysteem van een baby sneller volgroeid raakt door de bacteriën die bijvoorbeeld door een hond in huis belanden.

8. De gevaarlijkste hond is….. een teckel! Dus niet zoals de meeste mensen denken de pitbull of rottweiler. De teckel bijt het vaakst de mensen in de enkels of doet daartoe een poging. Verder is het een grote lawaaimaker.

9. Het is niet echt verstandig om je hond te zoenen. Zowel voor hond als baas kan het grote gevolgen hebben voor het gebit. Honden hebben vaak parodontitis en deze bacterie is zeer schadelijk voor het mensengebit. Je kan daardoor zelfs je tanden of kiezen verliezen. Mocht je toch een lebber van  je hond krijgen, poets dan je tanden daarna.

10. Honden zijn agressiever wanneer de mannelijke baas ze uitlaat. Honden kunnen heel goed de energie van de baas voelen en nabootsen. Dus wanneer een hond agressief is zegt dit meer over de baas dan de hond.

© 2024 Hondentrimsalon Veessen

Thema door Anders Norén